Verhoog je Werkgeluk

Mentale veerkracht is hard nodig in deze tijd van veranderende situaties en regels.
Het is dan ook belangrijk stil te staan bij wat jou werkgeluk brengt. Juist in deze periode.
Het thuiswerken in combinatie met kinderen die vanwege richtlijnen niet altijd naar school kunnen, maakt dat de werkdagen voorbij vliegen. We zijn vooral bezig met overleven, aandacht verdelen, productief te blijven. Die werkzaamheden doen, waardoor het werk in ieder geval kan doorgaan. Dit zijn vaak juist de routine matige werkzaamheden, er is weinig tijd over voor wat anders…………Is dat echt zo? Of voelt dat zo?
Plezier hebben in je werk, maakt je positiever. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je collega’s en je gezin. Daarnaast heeft het impact op je mentale veerkracht: je bent minder gevoelig voor werkdruk en stress als je werkplezier hebt. Dus gun jezelf de tijd, sta stil!

Bedenk hoe je voor jezelf thuis een positieve werksfeer kunt creëren. Ik deel een aantal tips met je, die je hierbij kunnen helpen:
Tip 1. Ruim op
Maak een duidelijk overzichtelijke werkplek. Bewaar en pak alleen de dingen die je nodig hebt. Een gestructureerde werkplek draagt wel bij aan je werkgeluk, chaos niet:)

Tip 2. Breng #balans
Om je werkgeluk te verhogen is het goed om voldoende ontspanning te hebben. Neem pauze, ga naar buiten. Door relaxmomenten te pakken, ben je minder gevoelig voor werkstress en uiteindelijk productiever.

Tip 3. Wees jezelf op z’n best
Zet je talent in: Twijfelen aan jezelf is niet goed voor je zelfvertrouwen, werkdruk en productiviteit. Je denkt wellicht dat je nu niet goed genoeg je werk kunt doen. Jij bent echter niet de oorzaak van de situatie, zoals die nu is. Benut juist nu je talent op z’n best. Vraag aan collega’s, je leidinggevende of anderen wat ze van je werkprestaties vinden. Positieve feedback heb je nodig om je talent optimaal in te kunnen zetten.

Tip 4. Wees proactief
Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zelfontwikkeling leidt tot meer werkgeluk.
Ik werk bij Randstad Transport. Hier waren bijvoorbeeld collega’s die met ideeën kwamen voor een live online afdeling quiz en hoe buschauffeurs te helpen aan ander werk. Ook ontstonden er verschillende initiatieven om extra aandacht te geven aan onze medewerkers.

Deel het met anderen: