Succes? Deel het!

We mogen best wat vaker trots zijn op de dingen die we doen in ons werk. Dit stimuleer je door het vieren van kleine en grote successen van jezelf en van jouw team. Wanneer je successen vaker deelt, krijg je ook vaker positieve aandacht en complimenten. Dit geeft een geluksgevoel.

En het smaakt naar meer, want wie wil er nou geen werkgeluk voelen? Door deze geluksstoffen (want dat zijn het, verslavende gelukshormonen als dopamine en serotonine in je hersenen) stimuleer je jezelf om meer persoonlijke successen te behalen.

Het plezier van succes vieren werkt aanstekelijk, deel het daarom ook met anderen. Sta stil bij de doelen en successen die er zijn behaald. Maak het een vast agendapunt. Het motiveert en het bevordert het teamgevoel. Win win voor iedereen. Zorg dat je samen trots bent op persoonlijke successen en op wat jullie samen hebben bereikt!

Door je aandacht te richten op de positieve prestaties, wordt je bovendien vanzelf positiever en haal je meer plezier uit je werk. 

Successen zijn mooie momenten in ons werkleven, het voelt goed en het motiveert. Succes daagt jullie ook als team uit en geeft positieve energie!

Een leuke manier om successen te delen is een Wall of fame: Maak een whiteboard of een digitaal board (via padlet, conceptboard of Aww app), waar successen van deze week of maand op worden gezet. Print bijvoorbeeld een compliment van een klant en hang deze erbij.

Deel het met anderen: