Mensen inspireren en motiveren

Met plezier samen ontdekken

Teambevlogenheid activeren

Energie en flow in je werk ervaren, hoe lekker is dat? Dat alles op je werk als vanzelf lijkt te gaan. Dat je voelt dat je impact maakt. Dat de collega’s binnen je organisatie en jouw team betrokken zijn & verbinding voelen. Dat teams samen iets moois weten neer te zetten. Dat collega’s werkgeluk ervaren en energie krijgen van elkaar. Elkaar weten te inspireren. Hoe vaak wordt dit nou daadwerkelijk ervaren in een gemiddelde werkweek? Veel te weinig!.

Mijn naam is Sacha en het is mijn missie om mensen weer meer in verbinding te brengen met zichzelf, elkaar en de natuur. Om het plezier en energie die er dan ontstaat aan te wakkeren. Ik wil teams inspireren en helpen aan meer verbinding, creatieruimte en samenwerkplezier. Daarin ligt de sleutel naar een groter potentieel en meer bevlogenheid.

Werkplezier

In het begin van mijn werkleven heb ik veel leuke en avontuurlijke banen gehad. Ik deed werk waar ik blij van werd. Zo ben ik reisleidster geweest, heb bedrijfsuitjes & teambuildingevents begeleid, was ik programmaontwikkelaar bij een reisorganisatie en tijdens een jaar als backpacker heb ik zelfs in de Outback van Australië gewerkt. In al deze banen had ik 1 motto: werkplezier, doen wat ik leuk vind, werken met groepen en het liefst buiten, op mooie plekken in de wereld.

Later, in de zoektocht naar een vaste baan met toekomstmogelijkheden, ben ik in de HR terecht gekomen, als intercedente bij Randstad Transport uitzendbureau. Daar ontdekte ik dat ik ook andere talenten heb en plezier haal uit talentontwikkeling, het inplannen van de juiste mensen op de juiste plek, het verbeteren van werkprocessen en teamfocus. Ook leerde ik ontzettend van het werken met verschillende collega’s, in verschillende teams met verschillende dynamieken. En het ervaren van werken met verschillende managers met verschillende stijlen van leiding geven.

 

Uit de bocht en weer op de rit

Ik ben enthousiast en hou van aanpakken. Daarbij heb ik altijd de drive gehad mijn kennis en kunde steeds te verbreden en verdiepen. Ik ga dan ook graag uitdagingen aan en zeg vaak ‘ja’ wanneer een mogelijkheid zich voordoet. Ik heb geleerd dat dat mijn sterke kant is, maar ook mijn valkuil. 

 

In het begin van mijn 11 jarige loopbaan bij Randstad heb ik ontzettend veel vaardigheden geleerd en pakte ik alles aan, maar kon ik bescheiden, perfectionistisch en gedreven als ik was, niet goed mijn grenzen bewaken en aangeven. Daarbij durfde ik mijzelf ook niet goed te uiten. Dit resulteerde na 2 jaar in burn-out achtige klachten. Er zijn meerdere periodes geweest in mijn leven dat ik niet zo gelukkig was met mezelf. Dit was er een van. En dat heeft effect op alles. Op hoe je je voelt, wat je uitstraalt, je gezondheid, je energie, het kunnen ervaren van plezier. Hoe je omgaat met tegenslag of kritiek op je werk.

Ik leefde in die periodes vooral veel in en vanuit mijn hoofd. Alles wat er gebeurde, wat verkeerd ging of wat een leidinggevende of collega’s zeiden, speelde zich keer op keer opnieuw af in mijn hoofd. Alles betrok ik op mijzelf en op alles voel je dan afwijzing en zelfverwijt. Bij mij resulteerde dat in naar binnen keren en mijzelf weinig durven uiten. En vooral heel hard werken om maar te bewijzen dat ik goed was, het beter kon en om waardering te krijgen van anderen. Tot mijn energie volledig op was. Wat miste was waardering van en voor mijzelf. 

Met behulp van coaching en in nieuwe teams heb ik mijzelf, mijn natuurlijke talenten en passie weer ontdekt. Nu als ondernemer ervaar ik meer dan ooit dat mijn kracht ligt in het aangaan van avontuur, het brengen van een speelse, positieve blik en het ontdekken en creëren van mogelijkheden in groepen.

Mijn val en de groei erna heeft mij ook doen inzien hoe belangrijk het is dichtbij jezelf en je natuurlijke talent te blijven. En dat door stappen te nemen buiten je comfortzone, je een grotere transformatie brengt. Daarom ben ik mijn hart en mijn pad gaan volgen als ondernemer en teamactivator en breng ik deze lessen mee in de teamprogramma´s.

Iedere dag ben ik dankbaar dat ik na 10 jaar mijn speelse en enthousiaste ik heb teruggevonden. Dankbaar voor het mogen voelen van geluk, het kunnen ervaren van werkplezier en positieve energie. Mijn energie mogen delen met en inzetten voor anderen. 

Het echt in verbinding zijn met jezelf, anderen en de wereld buiten, dat is iets wat ik iedereen met het hart op de juiste plek gun. Weten wie je bent, wat je kunt en waar je zelf en als team voor gaat. Energie krijgen van je werk en je collega’s en samen impactvol zijn.

Daar zet ik mij voor in met de teamprogramma’s van Sash Buiten. 

Teambevlogenheid

Wanneer je een cultuur weet te creëren van jezelf mogen zijn, openheid & oprechte verbinding, elkaars energie stimuleren en het (er)kennen van talent. Dan is er veerkracht bij verandering en groeit de teambevlogenheid en daarmee de impact die je maakt als team vanzelf.

Where focus goes, energy flows

Waarom ik kan helpen

Mijn kracht als teamactivator is de combinatie van de ervaring in deze 2 werelden: Als groeps-en teambuilding begeleider enerzijds en mijn werk in de zakelijke dienstverlening in verschillende teams anderzijds. Verschillende trainingen, zoals Train de Trainer, Zakelijke improviseren, De kern van Teamcoaching, Buitenspeelbaas en Deep Democracy hebben mij als groepsbegeleider gesterkt. Als betrokken en intuïtief persoon, vind ik het extra waardevol, wanneer ik teams en mensen kan helpen die vanuit hun hart hebben gekozen voor hun vak.

Als trainer zie ik mijzelf meer als gids en activator van het team op hun eigen ontdekkingsreis. Met plezier lever ik graag een belangrijke bijdrage aan de teamvorming, samenwerkplezier en het creatievermogen binnen teams.

Een avontuurlijk buitenmens

Ik ben nieuwsgierig. Ik houd van improviseren en ontdekken. Zo beoefen ik al ruim 10 jaar theatersport. Daarnaast ben ik graag actief in de buitenlucht: Roeien, wandelen, op avontuur gaan en werken als buitentrainer bij NatuurlijkSportief. Buiten zijn maakt ons als mens mentaal & fysiek zoveel gezonder, gelukkiger & creatiever.

Ik geniet ervan mensen in groepen te inspireren en te motiveren. Groei, bewustwording en speelruimte te stimuleren, zodat er ruimte komt om jezelf te kunnen zijn en je talent en creativiteit te kunnen inzetten.

Energie, plezier & verbinding daar word ik blij van, jij ook?
review

“Ik heb Sacha leren kennen via de roeivereniging. Roeien is bij uitstek een teamsport. Coachen van een team is een echt vak. Met Sacha aan het roer, merk je dat er iemand aan het werk is die echt geboeid en alert is op alles wat er bij komt kijken. Het gaat daarbij niet alleen om het analyseren van de problemen, maar ook om de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat de roeiers precies dat gaan doen wat nodig is om de boot beter te laten lopen. Sacha’s aanpak is direct, gefocust en ik denk mede daardoor heel effectief. “

Erik Beeren 

roeivereniging Daventria