Mensen inspireren en motiveren

Met plezier samen op ontdekking

Waarom ik teams ben gaan motiveren

Energie en flow in je werk ervaren, hoe lekker is dat? Dat alles op je werk als vanzelf lijkt te gaan. Dat je impact kunt maken. Dat de collega’s binnen je organisatie betrokken zijn en verbinding voelen. Dat teams samen iets moois weten neer te zetten. Dat collega’s werkgeluk ervaren en energie krijgen van elkaar. Hoe vaak wordt dit nou daadwerkelijk ervaren in een gemiddelde werkweek? Veel te weinig!.

Mijn naam is Sacha Seegers en ik weet dat er veel kostbare energie weg kan lekken naar andere zaken en prioriteiten, dan aan de dingen waar mensen eigenlijk hun werkgeluk uithalen. En dat vind ik doodzonde. Ik geloof ook dat het anders kan. Het is mijn missie om betrokken organisaties en hun teams te inspireren en te helpen aan meer verbinding, werkplezier en energie samen. Daarin ligt de sleutel tot bevlogenheid en sterke samenwerking.

Werkplezier

In het begin van mijn werkleven heb ik veel leuke en avontuurlijke banen gehad. Ik deed werk waar ik blij van werd. Zo ben ik reisleidster geweest, heb bedrijfsuitjes begeleid, was programmaontwikkelaar bij een reisorganisatie en heb tijdens een jaar als backpacker zelfs in de Outback van Australië gewerkt. In deze banen had ik 1 motto: werkplezier, doen wat ik leuk vind, werken met groepen en het liefst buiten, op mooie plekken in de wereld.

Later, in de zoektocht naar een vaste baan met toekomstmogelijkheden, ben ik in de HR terecht gekomen, als intercedente bij Randstad Transport uitzendbureau. Daar ontdekte ik dat ik ook andere talenten heb en plezier haal uit talentontwikkeling, het inplannen van de juiste mensen op de juiste plek en het verbeteren van werkprocessen.

 

Uit de bocht en weer op de rit

Ik hou van aanpakken en wil mijn kennis steeds verbreden en verdiepen. Ik ga graag uitdagingen aan en zeg daarom vaak ‘ja’ als een mogelijkheid zich voordoet. Ik heb geleerd dat dat mijn sterke kant is, maar ook mijn valkuil. 

Ik heb 11 jaar bij Randstad Uitzendbureau gewerkt. In mijn eerste 2 jaar bij Randstad pakte ik leergierig en gedreven alles aan. Ik was bescheiden en perfectionistisch en zei zelden nee. Doordat ik in een ervaren en bedreven team terecht kwam, durfde ik het niet aan te geven wanneer het teveel was of wat ik ervan vond. Toen de  werkenergiebalans hierdoor verstoord werd, kreeg ik last van burn-out klachten. Met behulp van een coach heb ik mijzelf teruggevonden, ben ik meer grenzen gaan stellen en ging naar een ander team. Alles om de balans en de energie terug te krijgen.

Nieuwe teams

Met nieuwe energie ging ik aan de slag met nieuwe collega’s. Ontdekte ik het belang van vertrouwen, verbinding en openheid naar elkaar in het team. Vol enthousiasme kon ik nieuwe projecten aanpakken en processen verbeteren.

Verandering

Bij een veranderingsproces is juist het menselijke aspect van absoluut belang, dat ervaarde ik in mijn volgende team. Met het samenvoegen van twee teams en veranderingen in systemen, kon de werkwijze die er was niet meer gehanteerd blijven.  Twee compleet andere teams samenbrengen tot één efficiënt samenwerkend team kost veel tijd en en aandacht. Dankzij focus op de teambalans en het zien en benutten van elkaars talent lukte dit.

In deze 11 jaar bij Randstad heb ik in meerdere teams gewerkt en het komt voor mij allemaal hierop neer: Wanneer je samen de basis van verbinding & vertrouwen goed hebt staan en je een cultuur weet te creëren van openheid, elkaar stimuleren en erkennen van talent. Dan is er veerkracht bij verandering en groeit de teambevlogenheid en daarmee de teamprestaties vanzelf.

De aandacht en tijd die vanaf de start van medewerkers wordt geïnvesteerd in persoonlijke groei en in teamvorming, speelt een grote rol bij het behouden van talent en werkgeluk.

Waarom ik kan helpen

Mijn kracht als teamtrainer is de combinatie van de ervaring in deze 2 werelden: Als groeps-en teambuilding begeleider enerzijds en mijn werk in de zakelijke dienstverlening in verschillende teams anderzijds. Verschillende trainingen, zoals Train de Trainer en Deep Democracy hebben mij als groepsbegeleider gesterkt. Als betrokken en intuïtief persoon, vind ik het extra waardevol, wanneer ik organisaties en mensen kan helpen die vanuit hun hart hebben gekozen voor hun vak.

Als trainer zie ik mijzelf meer als gids en activator van het team op hun eigen ontdekkingsreis. Met plezier lever ik een belangrijke bijdrage aan een stevige basis van teamvorming.

Een avontuurlijk buitenmens

Ik ben nieuwsgierig. Ik houd van improviseren en ontdekken. Zo beoefen ik al 10 jaar theatersport. Daarnaast ben ik graag actief in de buitenlucht: Roeien, wandelen, op avontuur gaan en werken als buitentrainer bij NatuurlijkSportief,

Energie haal ik uit het observeren van groepsprocessen, mensen in beweging brengen, verbinden en inzichten geven. Ik geniet ervan mensen te inspireren en te motiveren. Groei te stimuleren doordat er ruimte komt om jezelf te kunnen zijn en je talent en creativiteit te kunnen inzetten. Met een positief kritische blik en gepaste bescheidenheid, kan ik goed zien wat er nodig is. 

Energie, plezier & verbinding op de werkvloer daar word ik blij van, jij ook?

review

“Ik heb Sacha leren kennen via de roeivereniging. Roeien is bij uitstek een teamsport. Coachen van een team is een echt vak. Met Sacha aan het roer, merk je dat er iemand aan het werk is die echt geboeid en alert is op alles wat er bij komt kijken. Het gaat daarbij niet alleen om het analyseren van de problemen, maar ook om de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat de roeiers precies dat gaan doen wat nodig is om de boot beter te laten lopen. Sacha’s aanpak is direct, gefocust en ik denk mede daardoor heel effectief. “

Erik Beeren 

roeivereniging Daventria

Laat je gegevens hier achter en
ontvang de e-gids helemaal GRATIS!

Laat je gegevens hier achter en
ontvang het Team dobbelspel helemaal GRATIS!