Mensen inspireren en motiveren

Met plezier samen inzichten ontdekken

Waarom ik teams ben gaan motiveren

Energie en flow in je werk ervaren, hoe lekker is dat? Dat alles op je werk als vanzelf lijkt te gaan. Dat je voelt dat je impact maakt. Dat de collega’s binnen je organisatie en jouw team betrokken zijn & verbinding voelen. Dat teams samen iets moois weten neer te zetten. Dat collega’s werkgeluk ervaren en energie krijgen van elkaar. Elkaar weten te inspireren. Hoe vaak wordt dit nou daadwerkelijk ervaren in een gemiddelde werkweek? Veel te weinig!.

Mijn naam is Sacha Seegers en ik weet dat er veel kostbare energie weg kan lekken naar andere zaken, processen en prioriteiten, dan aan de dingen waar mensen eigenlijk hun werkgeluk uithalen. En dat vind ik doodzonde. Omdat het ook anders kan. Het is mijn missie om betrokken organisaties en hun teams te inspireren en te helpen aan meer verbinding, plezier, creatieruimte en vooral positieve energie samen. Daarin ligt de sleutel tot bevlogenheid en sterke samenwerking.

Werkplezier

In het begin van mijn werkleven heb ik veel leuke en avontuurlijke banen gehad. Ik deed werk waar ik blij van werd. Zo ben ik reisleidster geweest, heb bedrijfsuitjes & teambuildingevents begeleid, was ik programmaontwikkelaar bij een reisorganisatie en tijdens een jaar als backpacker heb ik zelfs in de Outback van Australië gewerkt. In al deze banen had ik 1 motto: werkplezier, doen wat ik leuk vind, werken met groepen en het liefst buiten, op mooie plekken in de wereld.

Later, in de zoektocht naar een vaste baan met toekomstmogelijkheden, ben ik in de HR terecht gekomen, als intercedente bij Randstad Transport uitzendbureau. Daar ontdekte ik dat ik ook andere talenten heb en plezier haal uit talentontwikkeling, het inplannen van de juiste mensen op de juiste plek, het verbeteren van werkprocessen en teamfocus. Ook leerde ik ontzettend veel over communicatievaardigheden, het werken met verschillende collega’s, in verschillende teams met verschillende dynamieken. En het zien en ervaren van verschillende managers met verschillende stijlen van leiding geven.

 

Uit de bocht en weer op de rit

Ik ben enthousiast en hou van aanpakken. Daarbij heb ik altijd de drive gehad mijn kennis steeds verbreden en verdiepen. Ik ga dan ook graag uitdagingen aan en zeg vaak ‘ja’ als een mogelijkheid zich voordoet. Ik heb geleerd dat dat mijn sterke kant is, maar ook mijn valkuil. 

 

In het begin van mijn 11 jarige loopbaan bij Randstad heb ik ontzettend veel vaardigheden geleerd en pakte ik alles aan, maar kon ik bescheiden, perfectionistisch en gedreven als ik was, niet goed mijn grenzen bewaken en aangeven. Daarbij durfde ik mijzelf ook niet goed te uiten. Dit resulteerde na 2 jaar in burn-out achtige klachten.

Er zijn meerdere periodes geweest in mijn leven dat ik niet zo gelukkig was met mezelf. Dit was er een van. En dat heeft effect op alles. Op hoe je je voelt, wat je uitstraalt, je gezondheid, je energie, het kunnen ervaren van plezier. Hoe je omgaat met tegenslag of kritiek op je werk.

Ik leefde in die periodes vooral veel in en vanuit mijn hoofd. Alles wat er gebeurde, wat verkeerd ging of wat een leidinggevende of collega’s zeiden, speelde zich keer op keer opnieuw af in mijn hoofd. Alles betrok ik op mijzelf en op alles voel je dan afwijzing en zelfverwijt. Bij mij resulteerde dat in naar binnen keren en mijzelf weinig durven uiten. En vooral heel hard werken om maar te bewijzen dat ik goed was, het beter kon en om waardering te krijgen van anderen. Tot mijn energie volledig op was.

Wat miste was waardering van en voor mijzelf. Met behulp van coaching en nieuwe teams heb ik mijzelf, mijn natuurlijke talenten en passie weer ontdekt. Weet ik dat mijn kracht ligt in het aangaan van avontuur, het werken met groepen en het spelenderwijs ontdekken van mogelijkheden.

Het heeft mij ook doen inzien hoe belangrijk het is dichtbij jezelf en je natuurlijke talent te blijven. En dat door stappen te nemen die buiten je comfortzone liggen, je dit een grotere transformatie brengt. Daarom ben ik mijn hart en mijn pad gaan volgen als ondernemer en teamactivator.

Nu ben ik iedere dag dankbaar dat ik na 10 jaar mijn speelse en enthousiaste ik heb teruggevonden. Dankbaar voor het mogen voelen van geluk, het kunnen ervaren van werkplezier en het hebben en kunnen delen van mijn positieve energie.

Het echt in verbinding zijn met jezelf, anderen en de wereld buiten, dat is iets wat ik iedereen met het hart op de juiste plek gun. Weten wie je bent, wat je kunt en waar je voor gaat. Energie krijgen van je werk en je collega’s.

Door je volledige happy zelf te kunnen zijn op je werk, functioneer je beter, word je creatiever en kun je meer impact maken samen met je collega’s.

Daar zet ik mij voor in met de teamprogramma’s van Sash Buiten. En daarom ben ik ook aangesloten bij de coöperatie Joyfulness Worldwide.

Teambevlogenheid

Tijdens mijn loopbaan heb ik in meerdere teams samengewerkt, maar ook nu als ondernemer werk ik nog steeds graag samen. Het komt voor mij allemaal hierop neer:

Wanneer je samen de basis van verbinding & vertrouwen goed hebt staan en je een cultuur weet te creëren van jezelf mogen zijn, openheid, elkaar stimuleren en het (er)kennen van talent. Dan is er veerkracht bij verandering en groeit de teambevlogenheid en daarmee de impact die je maakt als team vanzelf.


De aandacht en tijd die vanaf de start van medewerkers wordt geïnvesteerd in persoonlijke groei en in teamvorming, speelt naar mijn mening een grote rol bij het behouden van talent en werkgeluk.

Waarom ik kan helpen

Mijn kracht als teamactivator is de combinatie van de ervaring in deze 2 werelden: Als groeps-en teambuilding begeleider enerzijds en mijn werk in de zakelijke dienstverlening in verschillende teams anderzijds. Verschillende trainingen, zoals Train de Trainer, Zakelijke improviseren, Buitenspeelbaas en Deep Democracy hebben mij als groepsbegeleider gesterkt. Als betrokken en intuïtief persoon, vind ik het extra waardevol, wanneer ik organisaties en mensen kan helpen die vanuit hun hart hebben gekozen voor hun vak.

Als trainer zie ik mijzelf meer als gids en activator van het team op hun eigen ontdekkingsreis. Met plezier lever ik graag een belangrijke bijdrage aan een stevige basis van teamvorming & samenwerkplezier.

Een avontuurlijk buitenmens

Ik ben nieuwsgierig. Ik houd van improviseren en ontdekken. Zo beoefen ik al ruim 10 jaar theatersport. Daarnaast ben ik graag actief in de buitenlucht: Roeien, wandelen, op avontuur gaan en werken als buitentrainer bij NatuurlijkSportief. Energie haal ik uit het observeren van groepsprocessen, mensen in beweging brengen, verbinden en het samen ontdekken van heldere inzichten. Ik geniet ervan mensen te inspireren en te motiveren. Groei te stimuleren doordat er ruimte komt om jezelf te kunnen zijn en je talent en creativiteit te kunnen inzetten. Met een positieve wijdze blik en gepaste bescheidenheid, kan ik goed waarnemen en zien wat er nodig is.

Energie, plezier & verbinding op de werkvloer daar word ik blij van, jij ook?
review

“Ik heb Sacha leren kennen via de roeivereniging. Roeien is bij uitstek een teamsport. Coachen van een team is een echt vak. Met Sacha aan het roer, merk je dat er iemand aan het werk is die echt geboeid en alert is op alles wat er bij komt kijken. Het gaat daarbij niet alleen om het analyseren van de problemen, maar ook om de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat de roeiers precies dat gaan doen wat nodig is om de boot beter te laten lopen. Sacha’s aanpak is direct, gefocust en ik denk mede daardoor heel effectief. “

Erik Beeren 

roeivereniging Daventria

Laat je gegevens hier achter en
ontvang de e-gids helemaal GRATIS!

Laat je gegevens hier achter en
ontvang het Team dobbelspel helemaal GRATIS!