Samenwerkplezier teamdag

Activeer het wij-gevoel binnen je team!

Vanuit positiviteit samenwerken

Werkplezier verhogen binnen teams is misschien wel de beste manier om ziekteverzuim te verlagen. Waarom? Omdat plezier energie geeft. Daarnaast zijn mensen die plezier hebben in hun werk en op de werkvloer bevlogener, creatiever en efficiënter.

Je kunt in een team de beste specialisten of experts bij elkaar hebben en toch geen goed team zijn. Je kunt eindeloos taken herverdelen en werkprocessen met elkaar afstemmen en uitschrijven, toch is daarmee het neerzetten van een goede teamprestatie en plezierige werksfeer niet gegarandeerd.

Om als team met bevlogenheid en plezier te werken, is het een voorwaarde dat je eerst ruimte geeft aan teamvorming en werkgeluk. Elkaar goed leren kennen, vertrouwen en verschillen leren omarmen. Verantwoordelijkheid kunnen gaan voelen en nemen voor elkaars werkgeluk.  Wanneer je met je teams in alle rust en bewust aandacht besteed aan vertrouwen, verbinding en inzicht in elkaars energiegevers, begrijpen collega’s elkaars beweegredenen beter en kun je ruis voorkomen. Hierdoor wordt er meer werkplezier en betrokkenheid ervaren. Met als gevolg meer bevlogenheid en betere prestaties als team!

Ik ben Sacha Brinkhorst-Seegers en het is mijn missie om met actieve teamprogramma´s bij zoveel mogelijk teams het wij-gevoel te activeren en de positieve teamenergie aan te wakkeren. Na het volgen van diverse opleidingen om mensen te kunnen en mogen trainen enerzijds, mijn ruime ervaring in het werken in teams in de zakelijke dienstverlening anderzijds én met mijn passie voor theatersport en teambuilding kan ik teams helpen naar vertrouwen, een sterkere teamvorming en meer openheid.

Ik neem teams mee naar een unieke buitenlocatie. Daardoor is er meer focus en aandacht voor elkaar en krijgt het team alle rust & ruimte om te gaan ontdekken hoe je elkaar als team kunt versterken.

“Ontzettend leuke en leerzame teamtraining gehad bij Sacha. De training heeft er voor gezorgd dat wij als team (nog) meer inzicht hebben gekregen in elkaars werkwijze en denkwijze. Wij hebben genoten en kunnen er weer met frisse energie tegenaan!”

Matthijs Witten
Saleshelden

“Met ons team hebben wij een waardevolle training van Sacha gehad. Sacha had leuke werkvormen wat maakte dat een ieder actief mee deed en kon doen aan de training. Sacha had oog voor alle begeleiders, stelde hele concrete en verdiepende vragen waardoor elke begeleider goed tot zijn recht kwam.”
 
José Vosselman
Stichting JP van den Bent

TEAMGELUK: hoe zou het zijn als je team met meer plezier en energie kan samenwerken?

Een gelukkige werknemer op de werkvloer, wordt een gelukkiger mens thuis. Alleen als deze energiebalans er is, kun je optimaal presteren.

Werkgeluk ervaren bestaat voornamelijk uit deze 3 factoren:

1. Teambalans (verbinding, vertrouwen, veiligheid)

2. Zingeving (voldoening, waardering, deel uit maken)

3. Zelfontwikkeling (ruimte voor talentontwikkeling, persoonlijke groei & welzijn)

Zodra er een storing is in 1 van deze genoemde factoren, heeft dat invloed op je ervaring van werkplezier en raakt de energiebalans verstoord. Het is daarom zo belangrijk om vanaf de start in je team en de teambalans te investeren. Wanneer je aandacht hebt voor al deze 3 factoren, dan biedt je als organisatie ruimte voor groei, ambitie en werkgeluk. Het helpt je als organisatie op een gezonde manier te groeien en talent te behouden.

Hoe ontwikkel je je team zo dat het duurzaam en met energie presteert? Tijdens de teamdagen werken we aan teamvorming én is er aandacht voor persoonlijke groei. We creëren het wij-gevoel in het team en je krijgt antwoord vanuit het team op de vraag wat energiek samenwerken is. Zo kan je team met plezier en vertrouwen zich sterker gaan ontwikkelen.

Teamdag: Samenwerkplezier!

Vorige slide
Volgende slide
Where focus goes energy flows!

De teamdag Samenwerkplezier is een energieke dag met diepgang. Tijdens deze dag draait het om de vraag: Hoe halen we zoveel mogelijk plezier uit onze samenwerking én ontwikkelen we onszelf tegelijkertijd naar een impactvol en bevlogen team. 

Wat gaan we doen?

  • op actieve wijze gaat jullie team aan de slag met de thema’s werkgeluk en samenwerken
  • leer elkaar beter kennen d.m.v. speelse oefeningen uit de theatersportwereld
  • vergroot jullie speelse mindset en creativiteit
  • ervaar het durven falen en leer uit je comfortzone te stappen
  • samenwerkingsopdrachten gericht op zelfinzicht, inzicht in collega’s, plezier en teamvertrouwen
  • outdoor teambuilding (toegankelijk voor iedereen)
  • reflectie & commitment

Wat is het resultaat?

++ verbinding & vertrouwen

++ bewustwording en inzicht

++ regie op eigen werkgeluk

++ teamgevoel & positieve energie

++ elkaar kunnen versterken

++ juiste focus

++ creatievermogen

=> Aan het eind van deze dag heeft jullie team met plezier ontdekt hoe je als team het beste in elkaar naar boven haalt!

 

Implementatie

Uiteraard geeft zo´n teamdag energie. Maar om ervoor te zorgen dat er ook echt wat gedaan wordt met de verkregen inzichten en het activeren hiervan, plannen we na 2 weken een korte opvolg sessie. Hierin bespreek ik met het team hun implementatieplan. Welke vervolgacties ze hebben bedacht en hoe ze die gaan bewaken. Indien nodig geef ik het team nog extra handvatten.

Buitenlocatie

Om een frisse, open sfeer te kunnen creëren en in alle rust op ontdekkingsavontuur te kunnen gaan, wordt de teamdag verzorgd op een mooie buiten locatie zoals de dekleinewildenberg in Deventer, maathoeve.nl bij Heeten of t-kalfje.nl bij Apeldoorn. Andere locatie bij jullie in de buurt? Ik kijk graag mee naar mogelijkheden.

Kosten

Kosten zijn afhankelijk van teamgrootte, maatwerk en locatie.

** Meerdere teams tegelijk of bestaat het team uit meer dan 14 personen? Voor grote groepen werk ik samen met Ultimate adventures en Ultimate trainingen**

Waarom kiezen voor een teamdag bij Sash Buiten?

Mijn kracht als teamactivator is de combinatie van de ervaring in deze 2 werelden: Als organisator, groeps-en teambuilding begeleider enerzijds en mijn werk in de zakelijke dienstverlening in verschillende teams anderzijds. De aandacht en tijd die vanaf de start van medewerkers wordt geïnvesteerd in binding, zelfontwikkeling en teamvorming, speelt een grote rol bij het behouden van talent en werkplezier. Om die reden heb ik deze energieke teamdag ontwikkeld. Een volledig verzorgde dag met ruimte en focus voor het Wij-gevoel & het werkgeluk in het team. Zodat er meer betrokkenheid, positieve energie en bevlogenheid gaat ontstaan.

De wijsheid voor een sterke samenwerking zit in het team. Het team gaat dit op speelse wijze zelf ontdekken.