Inspireer je werknemers. Een gemotiveerde werknemer op de juiste plek, zorgt voor het beste resultaat

Werkgeluk & werkflow

Heb je weleens flow in je werk ervaren? Dat gevoel dat je lekker aan het werk bent en alles klopt?
Dat je tevreden en vol energie naar huis gaat? Is dit eigenlijk niet veel minder vaak als je zou willen?

Veel medewerkers ervaren werkdruk. Ze werken hard, voelen het moeten presteren, zonder dat ze hier voldoende blijk van waardering voor krijgen.
Daarnaast gaat er vaak veel tijd en energie naar ruis in communicatie tussen teamleden.
Is het niet zonde dat er steeds maar weer kostbare energie weglekt in plaats van dat leidinggevenden en medewerkers juist energie van elkaar krijgen?

Hoe mooi zou het zijn? Een werkklimaat waarin iedereen op zijn/haar optimale manier kan werken. Een klimaat vol werkflow, waarin alle werknemers met een gevoel van energie, waardering en tevredenheid thuis kunnen komen. Het is mijn missie om aan een klimaat van werkgeluk bij te kunnen dragen.

Ik geloof dat bedrijven en organisaties die het belang van werkgeluk inzien, mensen langer kunnen binden en betere resultaten behalen.

Een gelukkige werknemer op de werkvloer, wordt een gelukkiger mens thuis. Alleen als deze energiebalans er is, kun je optimaal presteren.

Werkgeluk ervaren bestaat voornamelijk uit 3 factoren:

1. Teambalans-> een fijn, vertrouwd team om je heen
2. Zingeving-> voldoening en waardering ervaren
3. Zelfontwikkeling-> talentinzet en groeimogelijkheden

Zodra er een storing is in 1 van deze genoemde factoren, heeft dat invloed op je ervaring van werkplezier en raakt de energieverhouding verstoord. Het is daarom zo belangrijk om in het vertrouwen en de teambalans te investeren vanaf de start.

Hebben jullie in de organisatie aandacht voor werkgeluk? Nieuwsgierig naar teamtrainingen die werkgeluk en betrokkenheid vergroten?

Blogs over teambalans en werkgeluk

Playful samenwerken

Playfulness

Bevordert werkgeluk en helpt tegen stress, verveling en weerstand Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat speelser werken een positief effect heeft op je humeur, op

Read More »

Laat je gegevens hier achter en
ontvang de e-gids helemaal GRATIS!

Laat je gegevens hier achter en
ontvang het Team dobbelspel helemaal GRATIS!